Ajax goed in de slappe was: routinier geeft tevreden De Boer extra optie
"Het hangt ervan af tegen wie je speelt"

Ajax goed in de slappe was: routinier geeft tevreden De Boer extra optie

03-03-2015 09:16
2

Frank de Boer zit goed in de slappe was door de contractverlenging van Lasse Schöne. De Deen geeft de Ajax-trainer ook volgend seizoen meer opties op het middenveld en in de aanval.

Schöne wordt dit seizoen voornamelijk gebruikt als vooruitgeschoven middenvelder of hangende rechtsbuiten. De Boer is blij met de 28-jarige Deen om zijn ervaring en voetballende kwaliteiten, maar ook positioneel voegt Schöne wat toe. De Boer kan door zijn aanwezigheid twee totaal verschillende types opstellen aan de rechterkant.

"We hebben nu een rechtsbuiten die een middenvelder kan worden en we hebben echte buitenspelers. Daar kun je mee afwisselen", vertelt de trainer aan Ajax TV. "Het hangt ervan af tegen wie je speelt. Is het handig om met een valse buitenspeler te spelen? Schöne heeft bewezen dat hij heel belangrijk kan zijn voor Ajax met zijn ervaring, goals en assists."

De Boer heeft door het langere verblijf van Schöne het nodige te kiezen in Amsterdam. De laatste weken is Anwar El Ghazi verzekerd van een plek op de positie van rechtsbuiten. Schöne zit tussen de bank en een basisplek in.