'Jong en relatief goedkoop alternatief staat klaar om Balotelli te vervangen'
Argentijn van Villarreal maakt indruk in eerste, Europese seizoen

'Jong en relatief goedkoop alternatief staat klaar om Balotelli te vervangen'

03-03-2015 12:07

Liverpool heeft in Spanje een 'goedkope' vervanger voor Mario Balotelli gevonden. De jonge Argentijn Luciano Vietto, al omgedoopt tot 'de nieuwe Sergio Agüero', maakt indruk in zijn eerste seizoen bij Villarreal.

Balotelli kwam in de zomer van 2014 om de leegte van de naar FC Barcelona vertrokken Luis Suarez op te vullen. Daar slaagt de Italiaan geenszins in, want met vier doelpunten in alle competities is de spits een regelrechte flop. Het heeft er dan ook alle schijn van dat The Reds gaan proberen Balotelli te slijten. De opvolger is alvast geïdentificeerd, weet de Liverpool Echo.

De 21-jarige Vietto maakt dit seizoen indruk in de Primera División en Europa League. De spits kwam afgelopen zomer voor zes miljoen euro van Racing Club naar Villarreal en scoorde elf keer in de competitie en zeven keer in Europees verband. Met twee treffers was hij er afgelopen donderdag nog mede verantwoordelijk voor dat Red Bull Salzburg werd uitgeschakeld in de Europa League.

Vietto is niet de enige spits die op de lijst van Liverpool staat, terwijl de club van manager Brendan Rodgers ook niet de enige is die de Argentijn op het oog heeft. De jeugdinternational is zich bewust van de interesse van diverse grote clubs. "Als die geweldige clubs een bod doen, dan zullen we zien. Het moet een goed voorstel zijn, maar het zou voor zowel mezelf als voor Villarreal mooi zijn", liet hij zich in AS ontvallen.

Naar verluidt moet Vietto een jaar na zijn komst naar Europa ruim zestien miljoen euro kosten. Villarreal zou daarmee een winst van tien miljoen maken.