Van Gaal ziet geen probleem bij pupil: 'Hij kan de beste speler ter wereld zijn'
De Argentijnse steraanvaller beleeft nog geen geweldig seizoen in Engeland

Van Gaal ziet geen probleem bij pupil: 'Hij kan de beste speler ter wereld zijn'

03-03-2015 14:38
3

Louis van Gaal liet zich dinsdag lovend uit over zijn pupil Angel Di Maria. De Argentijnse steraanvaller beleeft nog geen geweldig seizoen in Engeland.

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal lijkt bij Manchester United nog niet helemaal te weten wat de beste positie voor Di Maria is. De ene keer posteert Van Gaal hem aan de rechterkant, dan weer in het midden en zelfs als tweede spits is de Argentijn gebruikt. Di Maria, in de zomer overgekomen van Real Madrid, maakte in slechts enkele wedstrijden indruk in Engeland. "Di Maria is niet de enige speler die wel eens een slechte dag heeft, dat kan elke voetballer overkomen", wordt Van Gaal op de officiële website van Manchester United geciteerd.

"Hij kan de beste speler ter wereld zijn in de volgende wedstrijd, dus volgens mij gaat alles prima. Hij traint goed en wat mij betreft is er geen probleem." Dat Di Maria evenwel niet elke wedstrijd goed speelt, heeft volgens Van Gaal ook andere oorzaken. "Ik heb al eerder uitgelegd dat het hogere tempo van de Premier League een van de belangrijkste aspecten is. Daarnaast moet Di Maria zich ook aanpassen aan een nieuwe cultuur en omgeving. Dat is niet altijd makkelijk", verklaart de coach.

Manchester United speelt woensdag tegen Newcastle United en vecht voor een plek bij de eerste vier. Aan het einde van het seizoen betekent dat Champions League-voetbal.