Cambuur slaat slag met lang contract voor oud-Vitessenaar
De 21-jarige middenvelder had na dit seizoen nog een contract voor een jaar,

Cambuur slaat slag met lang contract voor oud-Vitessenaar

03-03-2015 14:47
5

SC Cambuur heeft een belangrijke slag geslagen. Sander van de Streek heeft zijn contract in Leeuwarden verlengd en zal de komende 3,5 jaar nog in het geelblauw voetballen.

De 21-jarige middenvelder had na dit seizoen nog een contract voor een jaar, met een optie voor nog een jaar. Van de Streek staat nu tot 2018 onder contract in Leeuwarden. In 21 wedstrijden maakte hij tot nu toe zes doelpunten, allemaal in het eigen Cambuur Stadion.

Van de Streek maakt naam bij Cambuur als dynamische en doelgerichte middenvelder. Afgelopen weekeinde maakte hij nog de winnende treffer in het thuisduel met Heracles Almelo (1-0). Enkele weken eerder was de oud-speler van Vitesse de grote held tijdens de derby tegen sc Heerenveen. Hij maakte beide Cambuur-treffers in een duel dat de Leeuwarders met 2-1 wisten te winnen.

Van de Streek begon dit seizoen als wisselspeler, maar al in de voorbereiding op deze voetbaljaargang was trainer Henk de Jong lyrisch over de Barendrechter. "Sander is een goede voetballer en gaat zeker zijn minuten maken", zei hij destijds tegen de Leeuwarder Courant. Van de Streek kwam afgelopen zomer over van Jong Vitesse. Door de Arnhemmers werd hij daarvoor verhuurd aan Flora Tallinn uit Estland.