Grote domper voor Cambuur en ‘nieuwe Rusnák': City-huurling scheurt kruisband
De wedstrijd zat er na 23 minuten al weer op voor Bytyqi

Grote domper voor Cambuur en ‘nieuwe Rusnák': City-huurling scheurt kruisband

03-03-2015 15:30
3

De huurperiode van Sinan Bytyqi bij SC Cambuur is voor de Oostenrijkse middenvelder uitgelopen op een persoonlijk drama. Naar nu blijkt heeft hij in de wedstrijd tegen Heracles Almelo zijn voorste kruisband afgescheurd.

Cambuur won afgelopen weekeinde met 1-0 van Heracles, maar de wedstrijd zat er na 23 minuten al weer op voor Bytyqi. De huurling van Manchester City kreeg de voorkeur boven Daniël de Ridder op de linkerflank. "Hij heeft namens City op die plek een aantal geweldige wedstrijden gespeeld", was de beredenering van trainer Henk de Jong.

Het waren de laatste minuten van Bytyqi voor Cambuur, want de 20-jarige Oostenrijker scheurde zijn voorste kruisband. Dat meldt Cambuur, even nadat bekend werd dat Sander van de Streek zijn contract heeft verlengd, op de eigen website. Er is dinsdagochtend een MRI-scan gemaakt waaruit de zware blessure blijkt. Bytyqi zal dit seizoen dus niet meer in actie komen voor de Leeuwarders.

"Hij heeft iets met zijn knie. Ik weet nog niet hoe lang hij eruit ligt, maar het lijkt niet goed", zei trainer Henk de Jong zaterdag na de wedstrijd nog. Zijn vrees werd dinsdag bewaarheid. Bytyqi werd bij zijn komst nog bestempeld als de 'nieuwe Rusnák', verwijzend naar creatieve middenvelder Albert Rusnák, die in de winterstop naar FC Groningen verhuisde en ook werd gehuurd van City.