Ajax moet niet naar gigantische zak geld kijken: Van der Vaart ideale leider
"Ik denk niet dat hij toekomst heeft in de Bundesliga"

Ajax moet niet naar gigantische zak geld kijken: "Van der Vaart ideale leider"

03-03-2015 16:04
15

Ajax lijkt geen serieuze kandidaat voor de komst van Rafael van der Vaart, maar zou er wel goed aan doen een poging te wagen. In Duitsland wordt de spelmaker van Hamburger SV gezien als een goede versterking voor de Amsterdammers.

Van der Vaart heeft een aflopend contract bij HSV, waar geen prijs meer wordt gesteld op zijn aanwezigheid. "Rafa is 32 jaar en de snelste niet meer", vertelt Jurek Rohrberg aan Ajax Showtime. "De trainer is bezig een explosieve speelstijl in te voeren bij HSV. Daar kan hij Rafa dus niet voor gebruiken."

"Sommige mensen willen Rafa bij de club houden als jeugdtrainer. Dat zullen ze hem eind maart aanbieden, maar dat wil Rafa nu niet. Hij wil zijn carrière voortzetten", vervolgt de journalist van het Duitse Sky. "Ik denk niet dat hij toekomst heeft in de Bundesliga. Zoals ik het zie, heeft hij twee mogelijkheden. Of hij gaat naar een competitie als van de Verenigde Staten of Qatar, of hij keert terug naar Ajax. Heel misschien kan hij ook nog in de Primera División spelen, maar ik denk dat het daar inmiddels te snel voor Rafa gaat."

Ajax zou er goed aan doen een poging te wagen voor Van der Vaart, die tegelijkertijd door Kansas City een grote zak geld in het vooruitzicht is gesteld. Rohrberg: "Ik denk dat Rafa een ideale leider kan zijn voor Ajax, omdat hij zich niet als een superster gedraagt. Dat is ook waarom de mensen in Hamburg en de jonge spelers bij HSV veel respect voor hem hebben. Hij is een voorbeeldprof. Het zou goed voor Rafa zijn als hij teruggaat naar Ajax."