'Ik heb niet het gevoel dat Van der Vaart nu vertrekt. Ik zou dat niet toejuichen'
Rafael van der Vaart is momenteel bankzitter bij zijn club Hamburger SV

'Ik heb niet het gevoel dat Van der Vaart nu vertrekt. Ik zou dat niet toejuichen'

03-03-2015 17:35
1

Rafael van der Vaart is momenteel bankzitter bij zijn club Hamburger SV en de Duitsers willen zijn aflopende contract niet verlengen. De coach heeft echter aangegeven zijn voormalige aanvoerder ook nu niet kwijt te willen. 

Trainer Josef Zinnbauer verwacht namelijk dat de voormalige speler van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur het seizoen afmaakt bij Hamburger SV. "Ik heb niet het gevoel dat hij eerder vertrekt. Ik zou dat niet toejuichen", zei hij dinsdag na de training van zijn club.

Wedden

Meer odds

Zinnbauer reageerde op mediaberichten over vergaande belangstelling van Sporting Kansas City voor de 109-voudig international. Van der Vaart zou in Amerika maar liefst 4,3 miljoen euro jaar kunnen verdienen. Kansas opent zondag de competitie met een wedstrijd tegen New York Red Bull. Daarnaast wordt ook Ajax veelvuldig genoemd als mogelijk 'nieuwe' werkgever voor de 32-jarige middenvelder.

Van der Vaart is in het bezit van een aflopend contract bij Hamburger SV. Hij heeft de laatste weken geen basisplaats meer bij de huidige nummer vijftien van de Bundesliga. De middenvelder deed in zestien wedstrijden mee en kwam tot vier doelpunten.