De Tien: ervaren trainers die Feyenoord-duo kunnen bijstaan

De Tien: ervaren trainers die Feyenoord-duo kunnen bijstaan

04-03-2015 10:10
3

Nu het vertrek van Fred Rutten bij Feyenoord nabij is, is het zoeken naar een vervanger begonnen. Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst lijken de meest voor de hand liggende kandidaten, maar kunnen ook baat hebben bij een meer ervaren trainer die het duo komt 'ondersteunen'. Een trainer die een rol á la Hennie Spijkerman bij Frank de Boer op zich kan nemen. Welke namen zijn hiervoor geschikt?  

10. John Karelse
John Karselse zit sinds eind 2012, na zijn ontslag als hoofdtrainer bij NAC Breda, zonder club. Karelse was ook jarenlang assistent-trainer bij de Bredanaars.  

9. Alfons Groenendijk
Alfons Groenendijk heeft, na zijn recente ontslag als technisch directeur bij het Roemeense Universitatea Cluj, aangegeven ''overal voor open te staan''. De ervaren trainer, die in het verleden onder andere Jong Ajax en Willem II onder zijn hoede had, wenst zich bij een nieuwe club in een andere rol te schikken dan die van technisch directeur. 

8. Jan van Dijk
Momenteel is Jan van Dijk nog trainer bij Helmond Sport. Mister FC Groningen heeft de nodige Eredivisie-ervaring, daar hij trainer was van onder andere FC Groningen, Roda JC en VVV-Venlo. 

7. Gert Kruys
Eind vorig jaar stapte Gert Kruys op als trainer van Sparta Rotterdam. In het verleden speelde Kruys voor FC Utrecht en was hij trainer bij De Graafschap en FC Den Bosch. Met laatstgenoemde club promoveerde Kruys in 2004 naar de Eredivisie.

6. Jos Luhukay 
Jos Luhukay is dan wel ontslagen bij Hertha BSC, de Nederlandse trainer boekte in het verleden toch de nodige successen bij de Duitse club. Luhukay bracht Hertha BSC in 2013 weer naar het hoogste Duitse niveau en zette een knappe prestatie neer door vorig seizoen met de club op een elfde plaats te eindigen. 

5. Cor Pot
Hagenees Cor Pot was in het verleden al eens assistent-trainer bij Excelsior en Feyenoord. Pot is bekend met de Rotterdamse clubcultuur en kent enkele Feyenoord-spelers, waaronder Jens Toornstra, Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena, die hij liet debuteren in zijn periode als bondscoach van Jong Oranje. 

4. Wim Jansen
Vanaf 1965 speelde Wim Jansen vijftien jaar lang voor Feyenoord. Een clubicoon en een geweldige voetballer, die van 1990 tot 1992 ook trainer was bij de Rotterdammers en in 2005 tot 2008 de rol van technisch adviseur bekleedde. Jansen begeidt nu de trainers in de jeugdopleiding van Feyenoord.  

3. Ricardo Moniz
Als geboren Rotterdammer, met een verleden als assistent-trainer van Feyenoord, heeft Ricardo Moniz ook de nodige ervaring in het trainerschap. Moniz werd recent ontslagen bij het Duitse 1860 München en trainde eerder al Red Bull Salzburg, Hamburger SV en Tottenham Hotspur.

2. Cor Adriaanse
Al sinds 1996 is Cor Adriaanse jeugdtrainer bij Feyenoord, waar hij onder meer aan de basis stond voor het doorbreken van oud-Feyenoorders als Stefan de Vrij (Lazio) en Bruno Martins Indi (FC Porto). Gezien het beleid van Feyenoord, veelal gericht op het doorbreken van eigen jeugd, zou Adriaanse niet misstaan in de technische staf van het eerste elftal.

1. Willem van Hanegem
Willem van Hanegem is het uithangbord van Feyenoord, een man met hart voor de club. De Kromme heeft in het verleden al vaak genoeg aangegeven een rol binnen Feyenoord te willen vervullen. Van Hanegem was van 1992 tot 1995 al eens trainer van Feyenoord en werd in die periode onder meer kampioen met de Rotterdammers.