'Beste speler van de Eredivisie' is trots: Blij dat mijn werk gewaardeerd wordt
Mexicaan deelt compliment uit aan trainer

'Beste speler van de Eredivisie' is trots: "Blij dat mijn werk gewaardeerd wordt"

03-03-2015 18:51
5

Andrés Guardado is zonder twijfel een van de drijvende krachten van lijstaanvoerder PSV. De Mexicaan, die recent al eens werd bestempeld als de betere speler van de Eredivisie, is blij met de waardering die hij krijgt voor zijn spel bij de aanstaande kampioen van Nederland.

“Het gaat niet alleen om het maken van doelpunten en het geven van assists. Dat valt natuurlijk het meeste op, maar ik ben blij dat mijn werk ook gewaardeerd wordt”, aldus de Mexicaan tegenover Marca.

In dienst van PSV speelt Guardado iets verdedigender dan hij bij zijn andere teams gewend was. Dit is echter geen enkel probleem voor de routinier. "Ik voel me erg op mijn gemak in de positie waar ik eigenlijk nooit eerder had gespeeld. Cocu heeft mij raad gegeven en een betere leraar voor iemand op deze positie is er natuurlijk niet. Ik heb erg veel geleerd en ben blij met mijn prestaties."

De huurling van Valencia heeft een dusdanig sterke indruk gemaakt in Eindhoven dat PSV hem graag definitief vast wil leggen. De Brabanders willen eerst weten of Guardado openstaat voor een langer verblijf in de Eredivisie voordat men een bod uit gaat brengen bij de Spaanse club.