De Boer geniet nog even na: 'Het is een hele mooie week geweest voor Ajax'
Amsterdammers geloven niet meer in kampioenschap

De Boer geniet nog even na: 'Het is een hele mooie week geweest voor Ajax'

03-03-2015 19:20
7

Ajax kan terugkijken op een sportief zeer geslaagde week waarin niet alleen de volgende ronde werd behaald van de Europa League, maar ook een zege werd geboekt op koploper PSV (1-3). Ondanks de recente zege van de Amsterdammers op de Eindhovenaren verwacht trainer Frank de Boer niet dat er nog een verrassing zal plaatsvinden in de strijd om het kampioenschap.

"Ik denk sowieso dat het een hele mooie week is geweest. De overwinning op Legia en dus de plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League en dan tegen PSV, de koploper, met 3-1 winnen. Dat is altijd een lekker gevoel natuurlijk", aldus De Boer tegenover Ajax TV.

Wedden

Meer odds

De trainer van Ajax was vanzelfsprekend gewaarschuwd voor de kracht van PSV, hij paste daarop zijn tactiek enigszins aan. "Ik denk dat wij compact wilden spelen om niet in de val te lopen. In de Arena liepen we daar wel telkens in, toen wij eigenlijk zestig tot zeventig minuten de betere waren. Toen werden wij eruit gecounterd, terwijl we nu iets compacter speelden."

De landstitel heeft De Boer al uit zijn hoofd gezet, dit ondanks de zege op PSV. "Ik geloof niet dat PSV nog elf punten gaat morsen. Dat zou echt ongelooflijk zijn. Bovendien zouden wij dan ook helemaal geen punten meer kunnen morsen. Dat zal heel lastig worden."