Gerucht: Ajax kan aankoop van De Boer nu al met winst slijten aan Italianen
Vijf miljoen voor Ajax-spits volgens Romeinse 'bron'

Gerucht: Ajax kan aankoop van De Boer nu al met winst slijten aan Italianen

03-03-2015 21:59
15

Richairo Zivkovic staat volgens het Italiaanse Roma Calcio, dat AS Roma op de voet volgt, in de belangstelling van Roma. De spits van Ajax krijgt in Amsterdam weinig speelminuten in het eerste elftal. En dat is de Romeinen naar verluidt opgevallen.

Het gerucht gaat dat Roma de aanvaller voor een bedrag van vijf miljoen euro wil overnemen van Ajax, dat zelf afgelopen zomer een bedrag van enkele miljoenen neertelde voor de toenmalige spits van FC Groningen. Ajax zou minder dan vijf miljoen hebben betaald, bericht Roma Calcio.

Zivkovic speelt momenteel voornamelijk mee bij Jong Ajax in de Jupiler League. Inmiddels heeft hij zich opgewerkt tot topscorer van die competitie. Dat leverde hem onlangs enkele keren een plek bij de selectie van de hoofdmacht op. Tegen PSV (1-3 winst) zat hij echter op de tribune als 'negentiende man'.

In de Eredivisie mocht Zivkovic dit seizoen 56 minuten volmaken als speler van het eerste van Ajax. Bij Jong Ajax maakte hij in twintig wedstrijden en bijna 1700 speelminuten liefst achttien treffers. Daarmee heeft Zivkovic een prima moyenne.