Koeman krijgt lucht door late treffer en dankt laatkomer op blote knieën
Minieme overwinning van Southampton

03-03-2015 22:35
1

Met het nodige fortuin heeft Ronald Koeman dankzij 'laatkomer' Sadio Mané een overwinning geboekt op Crystal Palace FC (1-0). Fortuin, daar de winnende goal pas in de slotfase van het duel viel. Mané stond al 387 minuten droog en kwam onlangs een half uur te laat voor het duel tussen The Saints en Liverpool, dat door Southampton met 2-0 werd verloren. Door de winnende van Mané tegen Crystal Palace krijgt Koeman weer wat lucht.

Mané zorgde na 83 minuten voor opluchting bij de subtopper, die nu weer vijfde is op de ranglijst. Southampton haalde slechts een punt uit de drie vorige competitieduels. De verrassing van de eerste seizoenshelft is de laatste weken vooral het scoren verleerd. Mané schonk zijn ploeg de eerste treffer in vier competitiewedstrijden.

Voor de winterstop scoorde Graziano Pellè nog aan de lopende band. De Italiaan heeft dit kalenderjaar in twaalf duels in verschillende competities maar één doelpunt gemaakt. Koeman haalde de oud-spits van Feyenoord tegen Crystal Palace na zeventig minuten naar de kant. Eljero Elia kon eveneens niet overtuigen en moest na zestig minuten plaatsmaken voor Dusan Tadic, oud-speler van FC Twente. Voor de treffer van Mané was Wilfried Zaha namens de bezoekers dichtbij de openingstreffer. De aanvaller raakte de paal.

Patrick van Aanholt was opnieuw belangrijk voor Sunderland. Hij leverde de assist op de gelijkmaker van Jack Rodwell in het uitduel met Hull City (1-1), dat via Dame N'Doye de leiding had genomen. Christian Benteke bezorgde Aston Villa een benauwde zege op West Bromwich Albion (2-1). De Belgische aanvaller benutte in blessuretijd een strafschop. Bij Aston Villa ontbrak Ron Vlaar. De verdediger heeft een schorsing uitgezeten maar kampt nu met een kuitblessure. (ANP)