Grensrechter voorkomt gevecht tussen managers: Niet erg dat ik de schuld krijg
"Wat op het veld gebeurt, blijft op het veld"

Grensrechter voorkomt gevecht tussen managers: "Niet erg dat ik de schuld krijg"

03-03-2015 23:58

Sunderland-manager Gus Poyet vloog zijn collega-manager Steve Bruce van Hull City dinsdag bijna in de haren. Eerstgenoemde oefenmeester werd naar de tribune gestuurd, terwijl een grensrechter een zeker lijkend handgemeen kon voorkomen. Beide managers hebben het incident achter zich gelaten.

"Dit soort dingen gebeuren in het heetst van de strijd. Volwassen mannen die zich gedragen als een stel kinderen. Die dingen gebeuren in belangrijke wedstrijden. Ik vind het niet erg dat ik de schuld krijg. Laten we het vergeten en er een glas rode wijn op drinken", aldus Bruce na afloop van het treffen tegenover BBC.

De manager van Hull liet zijn collega Poyet verklaren wat er precies aan de hand was, het zou zijn begonnen bij een schwalbe van Jack Rodwell. Poyet: "Ik werd weggezonden voor het omtrappen van een waterhouder. Dat die flessen er vervolgens uit kwamen, hielp natuurlijk niet. Het zag er natuurlijk niet goed uit, maar het is niet iets ernstigs."

"Wat dit betreft ben ik ook wel ouderwets. Wat op het veld gebeurt, blijft op het veld", aldus Poyet. "Overigens heb ik hier geen spijt van. Als dat een slecht imago voor de voetballerij oplevert, dan spijt dat me. Maar nogmaals, ik vind dit niet iets ernstigs."