Blamage voor FC Twente: officieel drie punten in mindering

Blamage voor FC Twente: officieel drie punten in mindering

04-03-2015 06:52
30

FC Twente is definitief de klos. De club heeft per direct drie punten in mindering gekregen wegens de financiële situatie. Dat maakt FC Twente woensdagochtend bekend in een persbericht.

De straf wordt door de licentiecommissie van de KNVB opgelegd omdat de doelstelling van het financiële plan van aanpak opnieuw niet is gehaald. 'De licentiecommissie is het niet eens met de afschrijvingsmethodiek op het stadion die is toegepast in het jaarverslag van 2013/2014', schrijft FC Twente. Het aanvechten van de straf zal meer geld kosten dan het terugdraaien, waardoor FC Twente niets zal doen.

"Dit is een blamage voor de club", erkent Aldo van der Laan, voorzitter van FC Twente, op de clubsite. "We betreuren de beslissing, maar zullen op grond van formele onderbouwing geen beroep aantekenen. FC Twente zal met de licentiecommissie en de KNVB over het vervolg van plan van aanpak in overleg treden, waarbij de afschrijvingsmethodiek ook een onderdeel is."

Schreuder baalt
Trainer Alfred Schreuder is inmiddels ook op de hoogte gesteld dat zijn ploeg drie punten minder heeft. "In een eerder stadium zijn wij als staf op de hoogte gesteld dat dit scenario zou kunnen gaan spelen. We weten dat we met de club een zware financiële tijd doormaken, maar het is wel heel vervelend om daar op deze manier mee te worden geconfronteerd. De spelers zijn ingelicht over de situatie. We moeten het accepteren en als team blijven knokken. Dat zijn we verplicht aan onszelf, maar zeker aan de supporters."

FC Twente zakt door de straf van de achtste naar de negende plaats. Het wordt voorbij gestreefd door SC Cambuur. De club heeft nu 32 punten, één meer dan Willem II en FC Groningen, respectievelijk de nummer tien en elf.