FC Twente slaat modderfiguur: 'Dat plan is destijds te ambitieus opgesteld'
Tukkers erkennen fouten te hebben gemaakt

FC Twente slaat modderfiguur: 'Dat plan is destijds te ambitieus opgesteld'

04-03-2015 07:04
2

FC Twente verkeert in zwaar weer. In heel zwaar weer. In een uitgebreid persbericht op de website erkent Gerald van den Belt, de nieuwe financieel bestuurder van de club, dat er een fout is gemaakt bij het maken van het herstelplan.

Daardoor zal FC Twente langer in categorie 1 van de KNVB blijven. De club kreeg woensdag officieel drie punten in mindering. "Het plan van aanpak is destijds te ambitieus opgesteld", zegt Van den Belt. "Wat in een jaar moest worden bewerkstelligd, had ook over drie kunnen worden uitgesmeerd. Dan hadden we het onszelf makkelijker gemaakt en waren we niet in deze positie terecht gekomen."

"We moeten deze moeilijke bezuinigingsoperatie nu eerst voltooien en een nieuwe financiële balans vinden. Pas dan kunnen we weer gaan bouwen. We moeten en willen weer naar een normale situatie. Dat betekent dat we ook in begroting substantieel terug moeten. Een begroting die sluitend moet zijn zonder transferopbrengsten en Europees voetbal."

"Ik snap dat dit geen fijne boodschap is", vervolgt Van den Belt. "Zeker nu we ook sportief een mindere fase doormaken, maar we moeten deze weg inslaan. Dat gaat in de komende periode zwaar worden en hier en daar pijn doen, maar  we zijn ervan overtuigd dat dit nodig is. Daarbij kunnen we de steun uit alle geledingen van de club goed gebruiken. We zullen er samen doorheen moeten."