Direct harde maatregelen bij FC Twente: talenten en vrouwen de klos
Club uit Enschede gaat zware tijden tegemoet

Direct harde maatregelen bij FC Twente: talenten en vrouwen de klos

04-03-2015 07:17
7

Jong FC Twente komt volgend seizoen niet meer in de Jupiler League uit. De beloftenploeg kost de in financieel zwaar weer geraakte club teveel geld. Ook FC Twente Vrouwen moet zich zorgen maken.

FC Twente kreeg woensdag drie punten in mindering gebracht door de KNVB. Een nieuwe bezuinigingsronde zal daardoor van start gaan. De situatie verandert in ieder geval voor Jong FC Twente. "De beloften komen niet meer uit in de Jupiler League, maar in de reguliere beloftencompetitie. Niet alleen ontlasten we het veld hiermee, het levert ook een kostenbesparing op", aldus Gerald van den Belt, de nieuwe financieel medewerker van de club, op de clubsite.

"De intentie is om het vrouwenvoetbal volgend seizoen onder te brengen in een aparte stichting", vervolgt hij. "De kosten willen we voor FC Twente tot een minimum beperken. Wat de gevolgen hiervan zijn voor de invulling en organisatie van het vrouwenvoetbal zal de komende tijd duidelijk worden."

Maar niet alleen de talenten en het vrouwenelftal moeten zich zorgen maken. "Aflopende contracten worden opgezegd en aan het einde van het seizoen opnieuw bekeken. Dit geldt niet alleen voor het voetbalbedrijf. Dat zijn harde beslissingen om te moeten nemen, maar financiële gezondmaking van FC Twente heeft nu absolute topprioriteit."

"Dit is voor FC Twente een zeer moeilijke fase, daar hoeven we niet omheen te draaien. We zijn genoodzaakt alles langs een financiële meetlat te leggen. De liquiditeit is afgedekt, maar volgend jaar zullen we toch echt een forse bezuinigingsslag moeten maken. Dat is onvermijdelijk", besluit Van den Belt, die vorige maand overkwam van SC Cambuur.