Van Marwijk geeft advies: Terugkeer naar PSV misschien niet zo slecht
"Het belangrijkste is, denk ik, dat hij een coach treft, waar hij een goed gevoel bij heeft"

Van Marwijk geeft advies: "Terugkeer naar PSV misschien niet zo slecht"

04-03-2015 07:40
15

Bert van Marwijk werkte bij het Nederlands elftal samen met Ibrahim Afellay. De voormalig bondscoach denkt dat het goed zou zijn voor de international om terug te keren naar PSV. Afellay, momenteel actief voor Olympiakos Piraeus, is aan het einde van het seizoen transfervrij en kan gaan en staan waar hij wil.

"Zoals ik hem ken, zal hij de ambitie hebben om zich te bewijzen in een grote competitie. Maar een terugkeer naar PSV zou misschien nog niet zo slecht zijn", zegt Van Marwijk in gesprek met De Telegraaf over Afellay. "PSV zou een speler als Afellay goed kunnen gebruiken en in Eindhoven kan hij frequent spelen."

De 28-jarige Afellay kende enkele zware jaren vol blessureleed. Bij Olympiakos is hij weer aan spelen toegekomen. Volgens Van Marwijk staat hij met zijn transfervrije status komende zomer voor een moeilijke beslissing. "Het belangrijkste is, denk ik, dat hij een coach treft, waar hij een goed gevoel bij heeft en die het echt in hem ziet zitten. Daarbij moet hij kiezen voor een team dat voetbal speelt dat bij hem past en waarin zijn kwaliteiten tot zijn recht komen."

PSV-trainer Phillip Cocu heeft een goede band met Afellay. Aan de zijde van de toen nog spelende Cocu beleefde Afellay zijn doorbraak in het betaald voetbal. De oefenmeester heeft ook al aangegeven dat de deur altijd open zal staan voor de rechtspoot. Mino Raiola, zaakwaarnemer van de voormalig speler van PSV, FC Barcelona en Schalke 04, schermt echter met interesse van buitenlandse topclubs.