Groot deel van succes Koeman bij Feyenoord te danken aan Van Gastel
De Haan: "Hij kent de club, de club kent hem"

"Groot deel van succes Koeman bij Feyenoord te danken aan Van Gastel"

04-03-2015 08:45

Moet Feyenoord kiezen voor Jean-Paul van Gastel als opvolger van trainer Fred Rutten? Dat is de vraag die men momenteel in Rotterdam veel hoort. Als het aan Aad de Mos ligt, presenteert Feyenoord de huidige assistent-trainer vandaag nog als nieuwe hoofdtrainer. Hij is vol lof over de als trainer onervaren Van Gastel.

"Voor mij is ervaring niet het toverwoord, maar wel of je het in je vingers hebt of niet", zegt De Mos in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En Van Gastel heeft het. Ik heb hem als jeugdtrainer gevolgd en spelers ontwikkelden zich onder hem allemaal. Ik durf zelfs te stellen dat Ronald Koeman een groot deel van zijn succes bij Feyenoord te danken heeft aan Van Gastel."

De Mos zou het wel weten als hij op de plaats van technisch directeur Martin van Geel zou zitten. Hij zou Van Gastel aanstellen, ondanks de 'beginnersfouten' die hij zal maken. "Te veel wisselen bijvoorbeeld. Of in de war raken van wat er op maandag en vrijdag op televisie wordt geroepen."

Ook Foppe de Haan ziet voor Feyenoord kansen met Van Gastel als hoofdtrainer. "Hij kent de club, de club kent hem. Maar toch is het ook zo: ervaring is een groot goed. Alleen door de fraaie prestaties van Frank de Boer kijken mensen daar nu toch opeens anders naar. Als Van Gastel de kans krijgt, moet hij assistenten nemen die loyaal zijn, maar die ook tegengas durven geven. Zoals Hennie Spijkerman dat bij Ajax doet."