PSV komt pas in actie als verdediger laat weten 'dat hij graag wil blijven'
Gehuurde verdediger lijkt weinig toekomst te hebben bij Engelse topclub

PSV komt pas in actie als verdediger laat weten 'dat hij graag wil blijven'

04-03-2015 08:57
5

De toekomst van Karim Rekik is onduidelijk. De verdediger speelt op huurbasis voor PSV, maar staat onder contract bij Manchester City. De Engelse club heeft momenteel geen concrete plannen met de centrumverdediger.

PSV staat open voor een langer verblijf van Rekik, maar de club heeft tot op heden geen actie ondernomen richting Manchester City. "We gaan later deze maand met Karim en zijn management om de tafel", zegt technisch manager Marcel Brands in gesprek met Voetbal International. "Pas als wij van hem te horen krijgen dat hij graag bij ons wil blijven, zullen we naar City gaan."

Rekik heeft bij Manchester City nog een contract tot de zomer van 2016, een echte toekomst lijkt hij echter niet te hebben bij de Engelse topclub. Er is volgens VI geen toekomstplan voor komend seizoen en de periode daarna voorgelegd. De club zit daarnaast ook niet stil, Eliaquim Mangala is voor veertig miljoen euro gekocht, hij moet het centrum gaan vormen met de onbetwiste leider Vincent Kompany. Uitzicht op veel speelminuten is er dus niet.

De twintigjarige Rekik staat open voor een langer verblijf bij PSV, vooral omdat de kans groot is dat de Eindhovenaren komend seizoen Champions League spelen. PSV zal de achterhoedespeler dan komende zomer moeten kopen. De komende maanden gaat de jeugdinternational ook serieus nadenken over andere interesse. Afgelopen zomer vond hij zichzelf nog niet klaar voor het geïnteresseerde Olympique Marseille, mogelijk is dat nu een ander verhaal.