'Alle dure spelers van FC Twente moeten komende zomer verkocht worden'

'Alle dure spelers van FC Twente moeten komende zomer verkocht worden'

04-03-2015 10:08
9

FC Twente zal de komende jaren moeten leren leven met een rol in de marge. Dat denkt Leon ten Voorde, clubwatcher bij TC/Tubantia. De Tukkers kregen woensdag officieel drie punten in mindering vanwege de slechte financiële situatie.

"De supporters van FC Twente zullen eraan moeten wennen dat hun club de komende jaren blij mag zijn met deelname aan de play-offs", zegt Ten Voorde in gesprek met de NOS. Duidelijk is dat de club jarenlang een veel te hoog uitgavenpatroon kende. "Naast de enorme hypotheek op het stadion, heeft de club enorme salarissen betaald en grote transfers gedaan. Dat bleek niet te kunnen."

Wedden

Meer odds

"Munsterman heeft onverantwoorde risico's genomen en het vervelende is: hij heeft de supporters een mooi plaatje voorgehouden. Er is te veel mooi weer gespeeld. Dit is een blamage voor de club die kort geleden nog in heel Nederland als modelclub werd gezien", aldus Ten Voorde, die weet dat er acht miljoen euro bezuinigd gaat worden.

"Alle dure spelers moeten komende zomer verkocht worden. FC Twente is niet meer de club die om het kampioenschap meedoet. Net als in 2003, toen de club nagenoeg failliet was, zal FC Twente weer helemaal opnieuw opgebouwd moeten worden", is zijn ontluisterende conclusie.