Als Ajax wil toeslaan, moet dat nu gebeuren: 'Ze willen hem verkopen'
Voormalig speler kan broodnodige ervaring toevoegen

Als Ajax wil toeslaan, moet dat nu gebeuren: 'Ze willen hem verkopen'

04-03-2015 10:41
13

De kans is aanwezig dat PAOK Saloniki komende zomer afscheid gaat nemen van Hedwiges Maduro. De middenvelder stelt volgens een Griekse journaliste teleur en als Ajax interesse heeft, dan moet de club nu toeslaan.

Bij Ajax gaat al enige tijd het geluid op dat er ervaring aan de selectie toegevoegd moet worden. Afgelopen zomer waren de Amsterdammers ook al in de markt voor Maduro, die doorbrak bij Ajax. De club legde toen Niki Zimling vast, maar de Deen komt amper aan de bak. De dertigjarige Maduro is volgens journaliste Vicky Tsotsou een goedkope optie, omdat zij denkt dat PAOK van de achttienvoudig international af wil.

"Ik ben er sterk van overtuigd dat PAOK Saloniki Maduro wil verkopen", zegt clubwatcher Tsotsou, die werkt voor Agelioforo en Daily Goal, tegen Ajax Showtime. "PAOK is niet tevreden over Maduro. Hij is gekocht toen Huub Stevens hoofdtrainer was, maar heeft zijn draai nooit kunnen vinden hier in Griekenland. Dit seizoen heeft Maduro een paar goede wedstrijden gespeeld, maar daarna had hij de pech een nare armblessure op te lopen. Ik denk dat zijn kans op een mooie tijd in het Toumbastadion inmiddels verkeken is."

Maduro gaf in januari al aan dat een terugkeer bij Ajax, waar hij speelde van 2004 tot en met 2007, hem wel wat lijkt. "Als Ajax nu bij PAOK aanklopt voor Maduro, verwacht ik snel een akkoord", meent Tsotsou. "Voetballend denk ik dat Maduro Ajax niet veel meer verbetert, maar hij heeft veel ervaring en zou de jonge spelers bij de club daarmee wel kunnen helpen."