KNVB onverbiddelijk voor boos Dordrecht: Afgestraft op een formaliteit
Hekkensluiter Eredivisie teruggezet naar Categorie 1

KNVB onverbiddelijk voor boos Dordrecht: "Afgestraft op een formaliteit"

04-03-2015 11:05
2

FC Dordrecht is door de licentiecommissie van de KNVB teruggezet naar categorie 1, waar clubs in zitten die de financiën onvoldoende op orde hebben. De club heeft het beroep tegen die beslissing verloren en legt zich noodgedwongen neer bij de uitspraak.

Volgens algemeen directeur Ad Heijsman is Dordrecht op formele gronden teruggezet in de zorgwekkende categorie. De club had onbedoeld de beginstand van de liquiditeitspositie foutief weergegeven en dat te laat gecorrigeerd. "Wij zijn zeer teleurgesteld in de KNVB. Louter op formele gronden en niet op inhoud is FC Dordrecht ingedeeld in Categorie 1 van het licentiereglement. In de eigen Statuten stelt de KNVB dat de bond er alles aan is gelegen om haar leden te helpen en waar nodig te ondersteunen."

"Vanuit deze grondhouding zou je vanuit het oogpunt van billijkheid mogen verwachten dat FC Dordrecht in de gelegenheid wordt gesteld de gemaakte fout te herstellen", vervolgt Heijsman op de clubsite. "Nu worden wij afgestraft op een formaliteit en geslachtofferd binnen een niet optimaal functionerend systeem, terwijl er materieel gezien sprake is van financieel verantwoord beleid. De uitspraak verandert hoe dan ook niets aan de feitelijke omstandigheden. Dit seizoen behalen wij een positief exploitatiesaldo en wordt voldaan aan de financiële doelstelling."

Dordrecht moet uiterlijk volgende week maandag met een plan van aanpak komen. Heijsman rekent erop dat de affaire snel wordt afgesloten. "FC Dordrecht zal ervoor zorgen dat deze affaire op de kortst mogelijke termijn uit de wereld is. Per 1 juli zitten wij weer in categorie 2", is hij vol vertrouwen. Dordrecht promoveerde vorig seizoen naar de Eredivisie en moet het daar met minimale middelen zien te redden. De Schapenkoppen staan laatste, maar er is nog uitzicht op handhaving op het hoogste niveau.