'Waarom Van Gaal Janmaat niet gehaald heeft? Hij had vast andere dingen te doen'
Verbazing bij Newcastle over transferkeuze Van Gaal

'Waarom Van Gaal Janmaat niet gehaald heeft? Hij had vast andere dingen te doen'

04-03-2015 13:56
1

Newcastle United heeft een paar waardevolle tipgevers in de gelederen richting het duel met Manchester United, woensdagavond. Tim Krul en Daryl Janmaat kennen Louis van Gaal na het voorbije WK uitstekend.

Interim-trainer John Carver aarzelt dan ook niet om daar gebruik van te maken. "Daryl en Tim zijn zeer bruikbaar geweest in het vertellen hoe Van Gaal zijn ploegen organiseert. Ze zijn uit zichzelf naar me toegekomen. Erg aardig, het waren ook goede inzichten."

Van Gaal speelde twee keer eerder op St. James' Park. Eerst met FC Barcelona, later met AZ. Twee keer verloor hij. "Ik heb gehoord dat zijn resultaten hier niet goed zijn en hij al twee keer heeft verloren. Hopelijk worden dat er drie. Ik was er toen bij tegen Barcelona en ik kan me geen avond zoals toen herinneren."

Transfer Janmaat
Ondertussen is Carver dolblij dat Janmaat afgelopen zomer voor zeven miljoen is overgekomen van Feyenoord. Hij beschouwt het als een van de beste transfers in de Premier League dit seizoen. Hij begrijpt niet dat Van Gaal Janmaat niet heeft meegenomen. "Waarschijnlijk had Van Gaal eerst andere dingen te doen. En toen hij daar begon, wilde hij ook met drie verdedigers gaan spelen", herinnert Carver zich.

"Maar zelfs als winger zou Janmaat perfect in dat systeem hebben gepast. Hij is een topspeler. We zijn met Mathieu Debuchy een topspeler kwijtgeraakt, maar hebben een exceptionele speler teruggehaald. Dat is goed nieuws. Hij is de meest consistente speler van ons dit seizoen. Bovendien heeft hij een goed karakter. Daryl is niet alleen een goede verdediger, hij geeft ook extra kwaliteit in de aanval", besluit Carver.