Ik vind het in ieder geval heel jammer dat het zo is gelopen, dit gun ik hem niet
"Dankzij het stadion en de achterban blijft FC Twente een club met een enorme potentie"

"Ik vind het in ieder geval heel jammer dat het zo is gelopen, dit gun ik hem niet"

04-03-2015 14:00
1

Het zijn slechte tijden voor FC Twente, dat doet pijn bij Peter Wisgerhof. De voormalig verdediger is echter niet geschrokken van de huidige gebeurtenissen, hij zag het een en ander aankomen.

"Tijdens de thuisduels ben ik als een soort ambassadeur aanwezig en ik heb nog veel contact met mensen van de club. Dus ik wist dat dit eraan zat te komen", zegt Wisgerhof in gesprek met Metro. "Geen verrassing dus, maar het gaat me natuurlijk wel aan het hart."

Wisgerhof vond met FC Twente aansluiting bij de traditionele top drie van Nederland. "Ik heb in al die jaren nooit iets gemerkt van financieel wanbeleid. Wij als spelers hielden ons uiteraard meer bezig met het voetbalgedeelte. Maar het is duidelijk dat er meer geld is uitgegaan dan dat er is binnengekomen, anders krijg je geen drie punten in mindering. Er moet nu een flinke stap terug worden gezet."

Waar veel mensen naar voorzitter Joop Munsterman wijzen, heeft Wisgerhof daar moeite mee. "Ik vind het lastig om daar iets over te zeggen. Ik weet bijvoorbeeld niet of hij in zijn eentje verantwoordelijk is geweest voor het financiële beleid. Ik vind het in ieder geval heel jammer dat het zo is gelopen, dit gun ik hem niet. Hij heeft tenslotte ook heel veel goeds betekend voor de club. Zelf had hij liever ook niet op deze manier afscheid genomen."

Wisgerhof hoopt dat de huidige fase een tussenfase is. "Dankzij het stadion en de achterban blijft FC Twente een club met een enorme potentie. Een nieuwe aanval op Ajax, PSV en Feyenoord zal lastig zijn, want daar is simpelweg veel geld voor nodig. Maar als de club alles stap voor stap weer weet op te bouwen, dan kan Twente weer een rol gaan spelen vlak achter de traditionele top 3. Of de club failliet kan gaan? Er zijn in Nederland voorbeelden van clubs die het wel is overkomen, maar dat waren heel andere clubs. Zonder groot stadion, zonder enorme aanhang. Dus daar ben ik bij Twente niet bang voor."