Stam ziet concurrentie voor 'betrouwbare' Hoedt: Lopen slopers rond
"Je merkt dat die gozer er heel fanatiek mee bezig is"

Stam ziet concurrentie voor 'betrouwbare' Hoedt: "Lopen slopers rond"

04-03-2015 15:13
6

Wesley Hoedt maakt de laatste tijd indruk als centrale verdediger bij AZ. Lang heeft hij niet meer om een onuitwisbare indruk achter te laten in Alkmaar, na dit seizoen maakt hij de overstap naar het Italiaanse Lazio. Jaap Stam was in eerste instantie verbaasd, maar ziet zeker potentie in de achterhoedespeler.

"Voor mij was Hoedt eigenlijk de grote onbekende. Ineens was hij er. Naarmate hij steeds nadrukkelijker in de belangstelling kwam te staan, ging ik ook meer op hem letten", zegt Stam in Voetbal International. "Wat hij doet, ziet er heel betrouwbaar uit. Je merkt dat die gozer er heel fanatiek mee bezig is. Dat hij nog maar kort in de Eredivisie speelt, wil niet zeggen dat hij ongeschikt is voor het buitenland."

"Hij heeft deze transfer helemaal zelf afgedwongen. Dat zegt iets over zijn mentaliteit en het is ook de basis om te slagen in Italië, waar alles gericht is op presteren en je geen moment kunt verslappen", vervolgt de voormalig speler van Lazio zijn verhaal. "De selectie van Lazio is een eenheid. Hoedt zal te maken krijgen met een roulatiesysteem en met stevige concurrentie, want er lopen bij Lazio nog wel een paar slopers rond. Hij moet volhouden, zich niet laten afleiden door zaken binnen de club of door de geneugten van het Italiaanse leven."

"Stefan de Vrij heeft het ook even moeilijk gehad, maar doet het nu hartstikke goed. Ze praten daar niet veel over voetballende oplossingen. Het is mooi dat je het beheerst en je moet op den duur ook proberen iets meer toe te voegen. Maar hun eerste prioriteit blijft achterin een zo sterk mogelijk blok neerzetten. Duels winnen, man uitschakelen en bal inleveren", aldus Stam.