'PSV hoopt talentvolle spits (15) uit handen van Ajax en Man City te houden'
Aanvaller mag komende zomer pas contract tekenen

'PSV hoopt talentvolle spits (15) uit handen van Ajax en Man City te houden'

04-03-2015 15:27
31

PSV hoopt de talentvolle spits Joel Piroe uit de handen van onder meer Ajax en Manchester City te houden, meldt het Algemeen Dagblad. De vijftienjarige speler kan pas komende zomer zijn eerste contract tekenen.

Omdat spelers pas op hun zestiende een profcontract mogen tekenen, kan Piroe in theorie transfervrij overstappen naar een andere club. In de jeugdopleiding van de Eindhovenaren staat hij te boek als een doelpuntenmachine.

Wedden

Meer odds

Overigens is Piroe niet vies van een overstap naar een rivaliserende club. Afgelopen zomer besloot hij Feyenoord in te ruilen voor PSV. Hij weet volgens het AD dat hij ook nu weer door een waslijst aan clubs wordt gevolgd. Behalve Ajax en Manchester City zijn dat in ieder geval ook AZ en Vitesse.

Bij Feyenoord zou Piroe opgenomen worden in de selectie van de B2, maar daar had hij geen trek in. Hij besloot toen te vertrekken. Piroe was eerder al actief in de jeugd van NEC Nijmegen.

Het zou niet voor het eerst zijn dat een speler uit de jeugdopleiding van PSV naar Ajax vertrekt. In 2012 verliet Riechedly Bazoer de opleiding van de Eindhovenaren voor die in Amsterdam. Hij maakte afgelopen weekend alsnog zijn 'debuut' in het Philips Stadion.