Van Gaal gaat in op spreekkoren United-aanhang: 'Ik ben het met ze eens'
Trainer hoort 'attack, attack, attack' op tribunes

Van Gaal gaat in op spreekkoren United-aanhang: 'Ik ben het met ze eens'

04-03-2015 15:52
1

De fans van Manchester United zijn het dit seizoen soms zat. Wéér een terugspeelbal, wéér geen risico. Afgelopen weekend werd het geduld van de aanhang opnieuw op de proef gesteld tegen Sunderland (2-0).

Tijdens de saaie eerste helft roerde de aanhang van United zich. 'Attack, attack, attack', klonk het na 23 minuten toen Jonny Evans de bal terugspeelde op David de Gea. Van Gaal begrijpt de frustratie van de fans, maar zit in een lastig parket. Hij wil zijn eigen spelers evenmin afvallen. "Op dat moment was dat de oplossing van die speler. Het kan dat een speler niet altijd de andere oplossing heeft gezien", weegt Van Gaal zijn woorden in The Guardian.

"Je moet een speler in dat geval ondersteunen. Bedenk je wel dat als een verdediger in de fout gaat, het bijna altijd een tegengoal betekent. Dat moeten de fans ook niet vergeten", vervolgt Van Gaal. "Maar ik ben het met de fans eens dat we de doelman minder vaak moeten zien. Ik heb momenten genoeg gezien waarbij we een hoger tempo konden hanteren en de keeper hadden kunnen overslaan. Maar de keeper is ook onze elfde speler."

"Hij (De Gea, red.) kan het spel ook versnellen. Soms is de keeper aanspelen juist de oplossing om uiteindelijk aan te gaan vallen. Al begrijp ik dat het meer Engels is om de bal direct naar voren te spelen. De fans zullen ook wel van het positiespel kunnen genieten. Het is altijd een mix."