Dost: 'Ik wilde weg, maar wist dat ik nog eenmaal de kans zou krijgen'
In gesprek met Sport Bild gaat de 25-jarige Nederlander in op zijn plotselinge doelpuntenexposie

Dost: 'Ik wilde weg, maar wist dat ik nog eenmaal de kans zou krijgen'

04-03-2015 16:15
1

De wereld van Bas Dost is momenteel zeker niet onaardig. Hij heeft zich in een mum van tijd opgewerkt tot topscorer van VfL Wolfsburg. Hoe anders was zijn situatie nog maar kort geleden.

In gesprek met Sport Bild gaat de 25-jarige Nederlander in op zijn plotselinge doelpuntenexposie. In zes wedstrijden maakte hij er in de competitie liefst elf. In de Europa League was Dost inmiddels ook goed voor twee goals. In de zomer was hij nog derde spits in Duitsland en leek een vertrek de logische optie. Onder meer Feyenoord was destijds in de markt voor Dost. "In de zomer wilde ik weg", zegt Dost nu dan ook. "Mijn missie bij VfL is nu nog niet ten einde. Het was de juiste beslissing om hier te blijven. Ik wist dat ik nog eenmaal de kans zou krijgen."

Dost, die in Duitsland ook wel de Dostinator wordt genoemd, probeert tegenover Sport Bild een verklaring te vinden voor zijn reeks van doelpunten. "Ik ben naar Nederland gegaan in de winterstop en heb niet zoals vroeger gefeest, maar me enkel gefocust op de tweede seizoenshelft. De voorbereiding in Zuid-Afrika verliep ook goed en ik scoorde in het eerste duel met Bayern München. Dat geeft zoveel zelfvertrouwen. Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik dat moest volhouden en dat is gelukt."