Ajax onder vergrootglas van de UEFA, geldboete lonkt voor overtredingen
Dat meldt Ajax woensdag op de eigen website

Ajax onder vergrootglas van de UEFA, geldboete lonkt voor overtredingen

04-03-2015 16:27
12

De UEFA onderzoekt niet alleen de ongeregeldheden tijdens Feyenoord-AS Roma, maar heeft ook dingen gezien bij Ajax-Legia Warschau die in de ogen van de bond niet door de beugel kunnen.

Dat meldt Ajax woensdag op de eigen website. De Amsterdammers wonnen enkele weken geleden thuis met 1-0 van de Poolse club en naar aanleiding van die wedstrijd in de Europa League heeft de UEFA aangekondigd onderzoek te doen. Het gaat om trappen die waren geblokkeerd op de Zuidtribune (eerste ring).

Het is niet de eerste keer dat Ajax dit overkomt. Eind 2014 waren de trappen in het uitvak tijdens het Champions League-duel tussen Ajax en APOEL Nicosia ook al geblokkeerd. De vluchtwegen waren daardoor niet vrij en Ajax kreeg toentertijd een boete van de UEFA. Ook Feyenoord ligt momenteel onder een vergrootglas bij de bond, omdat de trappen geblokkeerd waren.

Daarnaast werd er een voorwerp op het veld gegooid tijdens Ajax-Legia Warschau, vlak na het winnende doelpunt van de Amsterdammers. Ajax verwacht ook voor die overtreding een geldboete te ontvangen. De club onderzoekt of het de geldsom kan verhalen op de dader.