Fontein is Chinese invloeden nu al zat en neemt ontslag bij ADO
Directeur vindt dat hij te weinig zeggenschap heeft

Fontein is Chinese invloeden nu al zat en neemt ontslag bij ADO

04-03-2015 16:28
8

Maarten Fontein vertrekt per direct als algemeen directeur van ADO Den Haag. Dat maakt de Haagse club woensdag bekend. Fontein treedt op eigen initiatief terug.

ADO Den Haag werd eind januari overgenomen door het Chinese United Vansen. Eigenaar Hui Wang zwaait sindsdien de scepter in Den Haag. Voor Fontein brengt de overname zoveel veranderingen met zich mee dat hij ermee stopt.

Fontein in zijn verklaring: "Ik heb onvoldoende vertrouwen dat ik de juiste persoon ben om het belang van ADO Den Haag optimaal te dienen gezien de vele onzekerheden die er zijn ontstaan na de overname van de club en de wijze waarop de nieuwe eigenaar ADO Den Haag wil besturen vanuit China met een beperkt zeggenschap van de algemeen directeur."

De boodschap van Fontein komt voor velen als een verrassing. De oud-directeur van Ajax was pas sinds augustus actief als leidinggevende bij ADO Den Haag. Hij was nauw betrokken bij de overname van de club, die lang op zich liet wachten. De 63-jarige Fontein reisde in januari nog naar China om daar de onderhandelingen eindelijk af te sluiten. Inmiddels is ADO Den Haag in handen van de Chinees Hui Wang, die naar verluidt zo'n acht miljoen aan de voormalige grootaandeelhouder Mark van der Kallen betaalde.

Na de overname toonde Fontein zich nog strijdbaar in de media. "We moeten altijd onze dromen kunnen hebben. Ambities zijn gezond. En hij mag ze ook uitdragen. Het is aan mij een plan te maken en te presenteren wat reëel is."