Fontein verbijsterd: 'Ik heb geen flauw idee, maar weiger hier aan mee te doen'
'Zo stond er letterlijk dat ik op wedstrijddagen als eerste op het stadion moest zijn en pas als laatste mocht vertrekken'

Fontein verbijsterd: 'Ik heb geen flauw idee, maar weiger hier aan mee te doen'

04-03-2015 17:20
8

Maarten Fontein stapte woensdag op als directeur bij ADO Den Haag. De overname door het Chinese United Vansen bracht veranderingen met zich mee, die Fontein niet pruimt.

Tegenover Voetbal International reageert hij op zijn plotselinge vertrek. Fontein begon in augustus aan zijn klus bij de Hagenezen en hielp dankzij connecties in China mee aan de overname. De intentie was om nog drie jaar samen te werken, maar dat liep anders."Het is voor iedereen, en zeker ook voor mij, een hele grote teleurstelling", merkt Fontein op tegen VI.

"Alles verliep volgens plan, er waaide een goede frisse wind door de club, totdat in de afgelopen dagen de koers vanuit China rigoureus veranderde.’’ Daarbij gaat het over bepaalde voorwaarden in Fonteins contract. "Het klopt dat ik me opeens totaal niet meer met het technische gedeelte binnen de club mocht bemoeien. Er leek opeens sprake te zijn van een plan B", verbaast Fontein zich. "Ik moest als loopjongen worden ingezet, met allerlei ridicule bepalingen. Zo stond er letterlijk dat ik op wedstrijddagen als eerste op het stadion moest zijn en pas als laatste mocht vertrekken. En meer van dit soort voorwaarden. Waar deze ommezwaai vandaan komt? Ik heb werkelijk waar geen flauw idee, maar ik weiger hier aan mee te doen."