Klaassen: 'Als iemand vroeger een grapje over Ajax maakte, vond ik dat niet leuk'
De middenvelder beleeft veel plezier aan het spelen in het rood-wit van de Amsterdammers, maar dat kan hem ook pijn bezorgen

Klaassen: 'Als iemand vroeger een grapje over Ajax maakte, vond ik dat niet leuk'

04-03-2015 18:05
7

Dat Davy Klaassen Ajax-fan is, is alom bekend. De middenvelder beleeft veel plezier aan het spelen in het rood-wit van de Amsterdammers, maar dat kan hem ook pijn bezorgen.

Ajax Life maakte eens een compilatie met foto’s waarop Klaassen juicht en legde hem die beelden nog eens voor. ‘’Ik word er wel blij van’’, aldus Klaassen tegenover Ajax Life. "Het gevoel dat ik had op die foto's is gemeend. Mooie gevoelens, of ik nou scoor of iemand anders. Het is alsof je dan in een soort roes zit. Het is moeilijk te beschrijven."

22-jarige middenvelder uit Hilversum, dit seizoen goed voor vijf doelpunten en negen assists in de Eredivisie, is naar eigen zeggen een echte winnaar. "Die foto's zeggen dat ik altijd wil winnen. Dat ik echt blij ben als het lukt. Ik zal niet snel van die gekke figuurtjes maken als ik heb gescoord. Dat komt niet eens in me op. Die vuist ja, die laat ik wel vaak zien. Ik weet niet waarom. Ik ben gewoon blij."

"Ik denk dat als je bij een club speelt waar je minder mee hebt, dat je dan ook minder intens blij bent", verklaart Klaassen het juichen en gevoel voor clubliefde dat veel fans ook hebben. "Ik ben altijd voor Ajax geweest. Als iemand vroeger een grapje maakte, vond ik dat niet leuk. Dat is nog steeds zo. Als iemand Ajax belachelijk maakt, doet dat pijn."