AS Roma krijgt boete en waarschuwing voor provocatie in De Kuip
Dat was nog niet alles voor Roma

AS Roma krijgt boete en waarschuwing voor provocatie in De Kuip

04-03-2015 19:19
3

Met de UEFA valt niet te spotten, merkt AS Roma woensdag. De Italianen hebben een boete van 10.000 euro van de UEFA gekregen omdat ze afgelopen donderdag iets te laat aan de aftrap verschenen voor het uitduel met Feyenoord in de Europa League.

Dat was nog niet alles voor Roma. Aanvaller heeft Adem Ljajic een waarschuwing ontvangen voor het provoceren van fans van de thuisclub uit Rotterdam na zijn doelpunt. De Romeinen wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 en plaatsten zich voor de achtste finales van de Europa League.

Feyenoord moet zich op 19 maart bij de UEFA verantwoorden voor incidenten tijdens het duel met AS Roma. De club is in staat van beschuldiging gesteld voor racistisch gedrag van fans en het gooien van voorwerpen op het veld. Ook zouden veel trappen in de Kuip tijdens de wedstrijd niet door toeschouwers zijn vrijgelaten. Eerder kwam oud-Feyenoorder Sekou Cissé al op voor zijn oude club. Hij belde Gervinho, die de gegooide banaan als racistisch gedrag beschouwde.

Het duel tussen Feyenoord en AS Roma werd in de tweede helft een klein kwartiertje onderbroken nadat fans van Feyenoord voorwerpen op het veld hadden gegooid.