Duitse architect onder vuur in Londen: 'Hij is langzaam en moet beslissend zijn'
De Duitser is bezig aan zijn tweede seizoen bij Arsenal

Duitse architect onder vuur in Londen: 'Hij is langzaam en moet beslissend zijn'

04-03-2015 19:58
2

Mesut Özil is nog altijd niet helemaal op zijn plek in Londen. De middenvelder van Arsenal komt niet uit de verf zoals hij dat in Spanje bij Real Madrid wel deed. Ook Gilberto Silva is niet over hem te spreken.

De Duitser is bezig aan zijn tweede seizoen bij Arsenal en keerde onlangs terug van een blessure. Zijn spel is nog niet zoals het hoort te zijn, ziet de voormalige Gunner Gilberto Silva. Dat kan te maken hebben met het feit dat coach Arsene Wenger Özil veelal aan de linkerkant laat spelen – niet zijn meest favoriete positie. "We hebben het vaak over Arsenal en dat ze weinig geld uitgeven aan spelers, maar in het geval van Özil deden ze dat wel. Dat is altijd riskant", aldus Silva tegenover de London Evening Standard.

Arsenal legde bijna zestig miljoen euro neer voor de Duitse architect. "Hij komt vanuit Spanje en dan is het moeilijk om je aan te passen", vervolgt de Braziliaan, die een uitstekend koppel vormde met Patrick Viera in het seizoen 2003/2004, toen Arsenal ongeslagen kampioen van Engeland werd. "Ik vind Özil echt een goede speler, maar soms is hij langzaam, hoewel hij de kwaliteiten heeft om wedstrijden te beslissen. Hij moet beslissender zijn voor Arsenal."