Ajax gewaarschuwd: De tweede plaats zit nog in ons achterhoofd
Alkmaarders ruiken plaatsing voor voorronde van de Champions League

Ajax gewaarschuwd: "De tweede plaats zit nog in ons achterhoofd"

04-03-2015 20:37
5

AZ is bezig aan een uitstekende tweede seizoenshelft en passeerde vorige week Feyenoord op de ranglijst in de Eredivisie. Trainer John van den Brom denkt echter dat er nog meer inzit dan de huidige derde plaats.

Plek drie geeft aan het einde van het seizoen direct toegang tot de Europa League. Het zou een uitstekende prestatie zijn voor AZ, maar Van den Brom toont zich ambitieus. "Zelfs de tweede plaats zit nog in ons achterhoofd", aldus de coach tegenover Voetbal International. Die plek is momenteel in bezit van Ajax, dat zes punten meer heeft dan de Alkmaarders.

"Waarom niet? Zolang je zicht houdt op de club die boven je staat, moet je daar altijd naar blijven streven. Wij hebben onszelf in deze positie gebracht door heel goed uit de winterstop te komen en punten te blijven pakken, vooral in de traditioneel lastige uitwedstrijden", spreekt Van den Brom vol vertrouwen. AZ wacht de komende weken met FC Utrecht (uit), Vitesse (uit) en daarna onder meer SC Heerenveen (uit), FC Twente (uit) en Feyenoord (thuis) een zwaar programma.

"Zeker in de eindfase van een seizoen zijn er vrijwel geen eenvoudige wedstrijden", weet Van den Brom. "Het maakt niet uit waar je staat, want iedereen speelt wel ergens voor. En straks, drie duels voor het einde, tref je misschien ook een ploeg die veilig is en onbevangen kan voetballen. Is dat dan zo makkelijk?