Kampioen van 2010 heeft geen medelijden met Twente: Gegokt en verloren
"Twente is niet meer baas in eigen huis"

Kampioen van 2010 heeft geen medelijden met Twente: "Gegokt en verloren"

04-03-2015 21:38
17

Kenneth Perez heeft geen medelijden met de teloorgang van FC Twente. De Enschedese club kreeg dinsdag een mokerslag te verwerken met drie punten aftrek in de Eredivisie én de aankondiging dat er fors bezuinigd gaat worden.

"Het is een blamage. Twente heeft het zelf zover laten komen", reageert Perez, tussen 2008 en 2010 speler van Twente, waarmee hij in zijn laatste jaar kampioen werd. "Na de landstitel wilde de club gaan jagen op de echt grote jongens. Er werden betere spelers aangetrokken, tegen hogere prijzen."

Daar ging het volgens de Deense oud-voetballer mis. "Er is te veel geld uitgegeven aan de verkeerde spelers. Daardoor is het sportief ook hard achteruit gegaan. De club heeft te lang geleefd met de gedachte: 'Het komt wel goed.' Het is niet goed gegaan, dat is duidelijk."

Hij ziet meer nadelen, vooral in de aanstaande transferactiviteiten. "Twente is niet meer baas in eigen huis. Iedereen weet het nu. Als een club spelers van Twente wil halen, dan is de kopende partij in het voordeel. Twente moet hoe dan ook spelers kwijtraken", besluit Perez, die geen medelijden heeft met zijn oude club. "Het doet me geen pijn. Waarom zou het me pijn doen? Gegokt en verloren."