Barça pakt ticket voor Copa del Rey-finale dankzij voortreffelijke Suarez en Neymar
Barça in Copa del Rey-eindstrijd

Barça pakt ticket voor Copa del Rey-finale dankzij voortreffelijke Suarez en Neymar

04-03-2015 21:53

Barcelona heeft woensdagavond vrij eenvoudig de finale van het Spaanse bekertoernooi bereikt. Het elftal van trainer Luis Enrique had ruim voldoende aan de zege bij Villarreal (1-3). Barcelona won de thuiswedstrijd ook al met 3-1.

Neymar zorgde al na drie minuten voor 0-1. Villarreal kwam nog wel op gelijke hoogte via Jonathan dos Santos (1-1) maar moest na 65 minuten verder met tien man. Tomás Pina kreeg een rode kaart voor een harde overtreding op Neymar. Daarna profiteerden Luis Suárez en Neymar van de overtalsituatie.

Bij Barcelona viel Sergio Busquets in de eerste helft uit met een enkelblessure. Hij kreeg een harde trap van Pina, die daarvoor niet werd bestraft. Hij is een groot twijfelgeval voor de Champions League-return tegen Manchester City.

Lionel Messi en zijn ploeggenoten stuiten op 7 juni in de eindstrijd op Athletic Bilbao, dat op vreemde bodem afrekende met Espanyol (2-0). Aritz Aduriz en Xabier Etxeitia voorkwamen dat de bekerfinale het karakter van een stadsderby krijgt.