Van AZ-beloften naar Italië: Met oordopjes aan tafel, afgezonderd van de rest
"Het was sowieso een van de redenen dat ik langer wilde wachten met bijtekenen"

Van AZ-beloften naar Italië: "Met oordopjes aan tafel, afgezonderd van de rest"

04-03-2015 22:14
1

Wesley Hoedt beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij AZ en heeft een transfer naar het Italiaanse SS Lazio reeds op zak. Een aantal maanden geleden zag het daar niet naar uit.

De komst van Dick Advocaat in Alkmaar eind 2013 betekende slecht nieuws voor de verdediger, die te horen kreeg dat hij werd teruggezet naar de beloften. "Ik was boos, maar bleef tegelijk heel rustig. Ik vroeg meteen waar we aan toe waren. Uiteindelijk wisten we de knop om te zetten en mochten we in de winter weer mee op trainingskamp", vertelt Hoedt aan Voetbal International.

Het zaadje voor ontevredenheid was echter geplant bij de twintigjarige Hoedt. "Er is bij mij wel iets geknapt. Het was sowieso een van de redenen dat ik langer wilde wachten met bijtekenen."

Aan het begin van het huidige seizoen kreeg hij opnieuw een klap te verwerken, toen Jan Wuytens de voorkeur kreeg vanwege zijn ervaring. "Ik was er altijd vol voor gegaan, maar op dat moment kon ik het gewoon even niet meer opbrengen. Half september moest ik met de beloften mee naar Jong Vitesse. Onderweg aten we bij Van der Valk. Ik zat met oordopjes aan tafel, afgezonderd van de rest. Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik daar aan het doen was."

Reinier Robbemond, coach van AZ, zag het en nam Hoedt apart op de gang. "Hij zei onder meer: 'Als je binnenkort een kans krijgt en met zo’n mindset naar buiten gaat, komt het nooit meer goed'. Zijn woorden zijn een eye-opener geweest. Sindsdien ben ik een stuk stabieler. Een week later speelde het eerste elftal thuis tegen PEC Zwolle. Dennis Haar zat als interim-trainer op de bank. De technische staf koos voor mij en dat is zo gebleven."