Van Gaal, Krul en Janmaat zien emotioneel moment: rentree na kanker
Argentijn is terug na teelbalkanker

Van Gaal, Krul en Janmaat zien emotioneel moment: rentree na kanker

04-03-2015 22:27
1

Jonás Gutierrez voelt zich sinds woensdagavond weer voetballer. In de competitiewedstrijd van Newcastle United tegen Manchester United kwam de 31-jarige Argentijn als invaller binnen de lijnen, zeventien maanden nadat bij hem kanker werd geconstateerd.

Gutierrez zat afgelopen weekend al voor de eerste keer op de bank bij Newcastle en woensdag mocht hij ook daadwerkelijk in actie komen. De rentree maakte veel los op St. James' Park, waar het publiek op de banken stond en de Argentijn een ovationeel applaus werd gegund.

Bij Gutierrez werd zeventien maanden geleden teelbalkanker geconstateerd. Hij onderging zware chemotherapie, verloor zijn kenmerkende paardenstaart, maar keerde stapje voor stapje terug op het voetbalveld. Het begin van zijn 'nieuwe' carrière werd dinsdagavond gemarkeerd door zijn invalbeurt in de 66e minuut.

Fabricio Coloccini, aanvoerder van Newcastle, schatte het moment op waarde en gaf zijn band direct aan Gutierrez. Overigens had de Argentijn al binnen twee minuten een gele kaart te pakken.