Held én schlemiel Krul laat Van Gaal ontsnappen aan gitzwarte avond
Manchester United wint met 0-1 bij Newcastle

Held én schlemiel Krul laat Van Gaal ontsnappen aan gitzwarte avond

04-03-2015 22:37
4

Ashley Young heeft Manchester United woensdagavond een benauwde uitzege op Newcastle United bezorgd. Hij tekende in de 88e minuut voor de enige treffer van het duel, na een gigantische blunder van Tim Krul (0-1).

Young voorkwam in de slotfase dat de Nederlandse doelman uitgroeide tot man van de wedstrijd. De Haagse keeper redde uitstekend op inzetten van Wayne Rooney, Marouane Fellaini en Young. Hij schoof in de slotfase echter de bal in de voeten van Young, die meteen profiteerde.

Van Gaal was opnieuw niet tevreden over Angel Di María, die vorig jaar voor 75 miljoen euro werd overgenomen van Real Madrid. Hij haalde de Argentijn na een klein uur naar de kant. Daley Blind speelde wel de hele wedstrijd voor United. Robin van Persie is nog niet hersteld van een voetblessure.

Manchester United blijft op de vierde plaats in de Premier League. Koploper Chelsea en achtervolgers Manchester City en Arsenal verloren woensdag ook geen punten, waardoor puntenverlies bij Newcastle een ramp was geweest. Southampton en Liverpool wonnen immers ook.

Chelsea houdt City op afstand
Chelsea kwam weer een stapje dichter bij de Engelse titel. Het elftal van trainer José Mourinho won ook de uitwedstrijd bij West Ham United (0-1). Edien Hazard, de Belg in vorm, vierde zijn tiende competitietreffer. Koploper Chelsea houdt een voorsprong van vijf punten op nummer twee Manchester City, dat ook nog eens een wedstrijd meer heeft gespeeld.

City zorgde in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Leicester City (2-0) dat de achterstand op Chelsea niet verder opliep. David Silva zorgde voor de openingstreffer voor de ploeg waar Wilfried Bony voor het eerst mocht beginnen. James Milner trof doel in de slotfase.

Alle uitslagen Premier League:
Manchester City – Leicester City 2-0
Newcastle United – Manchester United 0-1
Queens Park Rangers – Arsenal 1-2
Stoke City – Everton 2-0
Tottenham Hotspur – Swansea City 3-2
West Ham United – Chelsea 0-1
Liverpool - Burnley 2-0