Stekelenburg heeft laatste wedstrijd voor Monaco mogelijk al gekeept
Oud-Ajacied staat in de basis, maar is normaliter reserve

Stekelenburg heeft laatste wedstrijd voor Monaco mogelijk al gekeept

04-03-2015 23:12
1

Maarten Stekelenburg heeft zijn laatste voor AS Monaco wellicht al achter de rug. Paris Saint-Germain was woensdag met 2-0 te sterk in de Coupe de France, waardoor de Monegasken zijn uitgebekerd.

Stekelenburg moet dit seizoen genoegen nemen met een reserverol achter de ongenaakbare Danijel Subasic, maar staat in bekerduels wél onder de lat. Op dat front is het nu einde verhaal. PSG was in de halve finale van het belangrijkste bekertoernooi van Frankrijk duidelijk te sterk voor de bezoekers uit het prinsdom. De Braziliaanse verdediger David Luiz opende de score al na drie minuten. De Uruguayaan Edinson Cavani besliste het duel na rust.

Bij PSG ontbrak Zlatan Ibrahimovic. Gregory van der Wiel keek vanaf de reservebank toe en zag dat zijn vervanger Marquinhos het goed deed. De Amsterdamse verdediger moest in de 73e minuut het trainingspak toch uittrekken om Marco Verratti te vervangen.

Het is de vraag of Stekelenburg dit seizoen nog in actie komt. Monaco is nog actief op twee fronten (Ligue 1 en Champions League), maar hoeft nergens op te rekenen door de sterke prestaties van Subasic. Onlangs speculeerde de oud-doelman van Ajax over een vertrek bij Monaco in de zomer.