Feyenoord straft 'dominant' Ajax af in kleine Klassieker: Heel stug ploegje
"De vermoeidheid sloeg toe"

Feyenoord straft 'dominant' Ajax af in kleine Klassieker: "Heel stug ploegje"

05-03-2015 00:00
13

De 'kleine Klassieker' tussen Ajax A1 en Feyenoord A1 eindigde woensdagavond in een overwinning voor de talenten uit Rotterdam (0-1). In Amsterdam zijn de druiven zuur.

Gery Vink, trainer van Ajax A1, noemt de thuisnederlaag onnodig. "Het is zuur, want wanneer je thuis van Feyenoord verliest ben je daar natuurlijk niet vrolijk over", zegt hij op de clubsite. "We domineerden, maar waren slordig in de eindfase. Ik vond ons ook te vaak te korte ballen spelen. Daardoor lieten we Feyenoord in de wedstrijd. Na die tegengoal speelden we wel tegen een heel stug ploegje."

Wedden

Meer odds

In de tweede helft speelden we Feyenoord ook een beetje in de kaart door de bal te veel door het centrum te spelen. In de slotfase hebben we het wel goed opgepakt door via de zijkanten de ballen voor de goal te 'gooien'. Hun keeper pakte alle ballen, en uiteindelijk moet zo’n bal ook gewoon goed vallen", vervolgt Vink.

Het was Ajax' eerste puntenverlies in competitieverband van 2015. Vink: "De vermoeidheid sloeg toe, maar daar wil ik het puntenverlies niet aan wijten. Alles heeft te maken met de keuzes die we maken. Die waren niet altijd even goed. Balen, maar op naar de volgende wedstrijd."