Aangepast transferbeleid Twente: Op die manier hebben we de top bereikt
"We hebben nog genoeg ambitie"

Aangepast transferbeleid Twente: "Op die manier hebben we de top bereikt"

05-03-2015 07:04
3

Bij FC Twente staat de druk er vol op, nu de club punten in mindering heeft gekregen wegens financieel wanbeleid. Gerald van den Belt, de nieuwe financieel directeur, krijgt een flinke klus: saneren en een nieuw beleid bepalen.

Het spelersbudget gaat van zestien naar tien miljoen euro, aflopende contracten worden niet verlengd en ook veel lieden uit de staf moeten vrezen. Maar het belangrijkste dat bij Twente gaat veranderen: het transferbeleid. Dit alles zal op korte termijn besproken worden met de licentiecommissie van de KNVB.

"We hebben nog genoeg ambitie, maar moeten terug naar de oude modus. Onbekende spelers halen, om die vervolgens voor veel geld te verkopen. Op die manier heeft Twente de top bereikt", spreekt Van den Belt hardop uit in De Telegraaf.

Dat betekent indirect dat de strijd met de top verleden tijd is. "Ajax, PSV en Feyenoord zijn uit zicht. We gaan nu terug naar een begroting van 36 miljoen, maar zijn daarmee nog altijd een heel grote club in Nederland en hebben de potentie om te vechten voor een top-vijf-klassering", weet de financiële man.