'Feyenoord-transfer Kuyt zo goed als rond; Clasie gaat in de zomer transfer maken'
Clasie vertrekt zo goed als zeker

'Feyenoord-transfer Kuyt zo goed als rond; Clasie gaat in de zomer transfer maken'

05-03-2015 07:25
20

Feyenoord moet rekening houden met een vertrek van aanvoerder Jordy Clasie, maar bouwt tegelijkertijd aan een nieuw elftal. Dirk Kuyt en John Guidetti zijn de prioriteiten op transfervlak, zo stelt het Algemeen Dagblad. De dupe daarvan wordt Colin Kazim-Richards.

De ochtendkrant stelt dat de komst van Kuyt zo goed als rond is. 'Bij de club twijfelt inmiddels niemand meer aan de komst van Kuyt', klinkt het relaas. In zijn kielzog moet ook Guidetti naar Rotterdam terugkeren. De Zweedse spits ontkende zelf overigens dat Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, hem al heeft bezocht. Als Guidetti terugkeert, lijkt Kuyt rechtsbuiten te worden.

Door de komst van Kuyt en Guidetti is er mogelijk geen plek meer voor huurling Kazim-Richards, dit seizoen de vaste spits van Feyenoord. Hij is momenteel uit de roulatie met een hamstringblessure, maar het lijkt er sterk op dat geen prijs meer wordt gesteld op zijn aanwezigheid, zo meldt het AD. Kazim is aan het eind van dit seizoen transfervrij en wil graag bij Feyenoord blijven.

Mitchell te Vrede, ook spits van de Rotterdammers, wil en mag volgens de krant vertrekken. Feyenoord hoopt verder op het feit dat aankoop Bilal Basaçikoglu, voor 3,5 miljoen euro overgenomen van sc Heerenveen, volgend seizoen wél kan brengen wat van hem verwacht wordt. Verder zullen Elvis Manu en Jean-Paul Boëtius met elkaar moeten strijden om een basisplaats op de flank.