'Amateur' van NAC mogelijk Champions League in: 'Dit is een topclub; dat merk je'
"Ik hoorde goede verhalen, had geen enkele twijfel"

'Amateur' van NAC mogelijk Champions League in: 'Dit is een topclub; dat merk je'

05-03-2015 07:46
2

Het leek er geruime tijd op dat Kees Luijckx, die meetrainde met NAC Breda, ook daadwerkelijk weer - op amateurbasis - zou aansluiten bij zijn oude club. Maar eind februari was daar ineens de verrassende overstap naar het Hongaarse Videoton.

De 29-jarige verdediger annex middenvelder heeft bewogen seizoenen achter de rug bij NAC, Roda JC Kerkrade en Niki Volos, waar zijn salaris niet meer werd betaald. Luijckx keerde terug naar NAC, waar hij meetrainde. "Daarna ben ik op proef geweest bij Birmingham City, waar ze uiteindelijk toch voor zo'n robuuste Engelse verdediger kozen", aldus de hoofdpersoon in Voetbal International.

Nu speelt Luijckx dus voor Videoton. "Ik hoorde goede verhalen, had geen enkele twijfel. Aan alles merk je dat dit een topclub is", vervolgt de oud-speler van AZ zijn verhaal. "Ik kan na een paar dagen nog niet heel veel over het niveau zeggen, maar mijn eerste indruk is dat deze club in de Eredivisie makkelijk met de subtop meekan."

Mogelijk speelt Luijckx aankomend seizoen zelfs in de Champions League, als Videoton de voorsprong van zes punten behout. "Het is een mooie voorsprong, maar de strijd is nog niet beslist. Afgelopen weekend verloren we ook ineens punten. Die Champions League is inderdaad waar ze op termijn naartoe willen. Wat Ludogorets dit jaar deed, misschien lukt dat ons hier volgend seizoen ook", besluit Luijckx.