'Kluivert bepaalt als supervisor zelf of hij op de bank plaatsneemt tijdens duels'
"Dat is al een hele vooruitgang"

'Kluivert bepaalt als supervisor zelf of hij op de bank plaatsneemt tijdens duels'

05-03-2015 08:27
3

Patrick Kluivert is de nieuwe bondscoach van Curaçao, zo melden diverse media als de NOS en De Telegraaf. De oefenmeester gaat volgens het dagblad een rol als 'supervisor' vertolken op het eiland.

De 38-jarige oud-spits van onder meer Ajax en FC Barcelona kan zelf bepalen of hij gedurende kwalificatieduels in aanloop naar het WK op de bank zit. Volgens zowel de NOS als De Telegraaf wordt Kluivert donderdag gepresenteerd.

Kluivert kan mogelijk putten uit diverse namen, bekende (oud-)spelers uit de Eredivisie. De namen van Leandro Bacuna, Cuco Martina, Daryl Lachman, Vurnon Anita en bijvoorbeeld Eloy Room zingen rond. 

Gilian Justiana is al een speler van Curaçao en is blij met de komst van Kluivert. "Zo'n grote speler: da's toch geweldig! Ik heb nog geen contact hem gehad, maar het lijkt me heel mooi om met hem te werken. Wat ik wel weet is dat er plannen zijn om met een vaste kern in Nederland te gaan trainen. Dat is al een hele vooruitgang", aldus de speler van Helmond Sport, die stelt dat 'niets onmogelijk is' met het oog op kwalificatie voor het WK.