Advocaat, Jansma en Jansen waren dichtbij terugkeer: 'In één klap weggevallen'
ADO moet bij eerste acht en daarna bij eerste vijf eindigen

Advocaat, Jansma en Jansen waren dichtbij terugkeer: 'In één klap weggevallen'

05-03-2015 08:42
4

Maarten Fontein is niet langer de directeur van ADO Den Haag. De Chinese eigenaar Hui Wang stelde bijzondere eisen in de nieuw te tekenen verbintenis van Fontein. Laatstgenoemde ging daar niet mee akkoord.

"Wang wil een loopjongen als algemeen directeur, maar daar pas ik voor", foetert Fontein, die in januari de deal met de Chinezen redde voor ADO, in De Telegraaf. Uiteindelijk kon de directeur dus een nieuw contract ondertekenen, maar daarin stonden verrassende voorwaarden, zestien in getal.

"Wel letterlijk, want Wang eiste dat ik iedere dag als eerste op het stadion zou zijn en als laatste het licht uit zou doen", noemt Fontein één van die voorwaarden. Een ander punt: "Zonder enig zicht op de financiële armslag moest ADO dit seizoen bij de eerste acht eindigen en volgend seizoen vijfde worden en kwalificatie voor de Europa League afdwingen." Het bleek niet meer bespreekbaar toen Fontein bedragen noemde die hij daarvoor nodig heeft.

De hoofdpersoon zou wel een riante vergoeding van 27.000 euro per maand krijgen. Daarop is het echter niet stukgelopen, zegt Fontein. Zijn vertrek betekent ook dat iconen van ADO waarschijnlijk niet terugkeren. "Ik was ver met het strikken van diverse Haagse iconen voor de club, zoals Dick Advocaat, Kees Jansma en Rob Jansen. In één klap vallen die contacten weg. Advocaat liet vanuit Dubai al weten dat mijn vertrek een slechte ontwikkeling is voor ADO, net nu de rust bij de club was wedergekeerd."