In het kort: spugen komt spits duur te staan, Petrov keert terug bij Aston Villa,

In het kort: spugen komt spits duur te staan, Petrov keert terug bij Aston Villa,

05-03-2015 22:00

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Cissé bestraft voor spugen
Papiss Cissé is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de Engelse voetbalbond FA. De spits van Newcastle United is volgens Engelse media voor zeven wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn misdraging in de wedstrijd van woensdag tegen Manchester United. De spits spuugde Jonny Evans in het gezicht. Inmiddels heeft Cissé zijn excuses aangeboden voor zijn actie.

Oud-speler Petrov in technische staf Aston Villa

Stilijan Petrov keert terug bij Aston Villa. De voormalig Bulgaars international, die twee jaar geleden afscheid nam bij de club uit de Premier League nadat bij hem acute leukemie was vastgesteld, treedt toe tot de technische staf. Petrov, die meer dan honderd interlands op zijn naam heeft, kwam indertijd van Celtic naar Villa Park. Hij speelde ruim tweehonderd wedstrijden voor de club uit Birmingham, waar onder anderen Ron Vlaar en Leandro Bacuna onder contract staan.

Schaars op weg terug
Stijn Schaars is op weg naar zijn rentree bij PSV. De Eindhovenaren laten de middenvelder meespelen bij de beloften, waar hij wedstrijdritme moet opdoen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De planning is dat Schaars nog één of twee duels bij Jong PSV meedoet, alvorens hij de stap naar de hoofdmacht maakt. Hij maakte vorige week zijn rentree tegen Almere City FC. Schaars kampte maandenlang met knieproblemen en is dus weer beschikbaar bij PSV voor het staartje van de competitie.

Koeman beste manager
Ronald Koeman maakt veel indruk in zijn debuutseizoen bij Southampton. De manager, die in de zomer overkwam van Feyenoord, overtreft alle verwachtingen en pakte al meer dan tien punten dan de Europese clubindex had voorspeld. Dat vond statisticus Simon Gleave uit. Koeman laat met die prestatie Sam Allardyce (West Ham United, zes punten meer) en Mark Hughes (Stoke City, ook zes punten meer) ruim achter zich. Louis van Gaal haalde met Manchester United twee punten minder dan van tevoren werd ingeschat.

Barça zonder Busquets
FC Barcelona moet het voorlopig doen zonder Sergio Busquets. De Spaanse middenvelder heeft woensdag in de gewonnen bekerwedstrijd bij Villarreal (1-3) een fikse enkelblessure opgelopen. Busquets mist daardoor in ieder geval zondag het competitieduel met Rayo Vallecano. Onduidelijk is wanneer de middenvelder weer hersteld is, zo liet de medische staf van Barcelona donderdag weten. Busquets werd enkele minuten voor rust vol op zijn rechterenkel geraakt door Tomás Pina, die later in de wedstrijd met rood uit het veld werd gestuurd. De enkelbanden van de Spaanse international raakten daarbij beschadigd. Mogelijk mist Busquets over twee weken ook de return in de achtste finale van de Champions League tegen Manchester City. Barcelona verdedigt in het eigen Camp Nou een voorsprong van 2-1.

Lienden wil plek Twente innemen
FC Lienden maakt mogelijk toch zijn entree in de Jupiler League, zo schrijft de Gelderlander. Voorwaarde is wel dat de KNVB enkele eisen laat vallen, waardoor het avontuur financieel haalbaar wordt voor de leider in de Topklasse. Lienden is bereid de plek van Jong FC Twente in te nemen. De Enschedeërs trekken zich met ingang van volgend seizoen terug door de financiële problemen. FC Lienden dacht in januari al serieus na over een eventuele promotie, maar haakte uiteindelijk af.

Löw mag blijven
Joachim Löw blijft waarschijnlijk tot in lengte van jaren aan als bondscoach van Duitsland. Volgens diverse Duitse media staat hij op het punt zijn contract met twee jaar te verlengen, tot en met het WK van 2018. De 55-jarige Löw is al sinds 2006 keuzeheer van 'Die Mannschaft', die hij afgelopen jaar naar de wereldtitel loodste in Brazilië.

Twente-preses leent geld
FC Twente kan in zekere zin niet zonder de nieuwe voorzitter Aldo van der Laan. Hij werkte de afgelopen jaren intensief samen met Joop Munsterman en is in zekere zin net zo verantwoordelijk voor de financiële malaise die is ontstaan. De gefortuneerde Van der Laan springt zelf echter bij met renteloze leningen uit zijn eigen ondernemingen, meldt De Telegraaf. Hij is bestuursvoorzitter van de Zwanenberg Food Group, het bedrijf achter Kips Leverworst en is eigenaar van Longridge Wijnlandgoed in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch.

Meer rumoer bij ADO
Het blijft onrustig bij ADO Den Haag. Floris de Bruijn en Chun Lee hebben nog geld tegoed van oud-eigenaar Mark van der Kallen en hebben nu beslag laten leggen op zijn bezittingen, meldt De Telegraaf. Beide heren speelden een belangrijke rol in de bemiddeling tussen ADO en de nieuwe eigenaar Hui Wang. De rechtzaak is op 26 maart. Woensdag legde algemeen directeur Maarten Fontein zijn werkzaamheden neer vanwege de Chinese invloeden.

Problemen dreigen voor PSV-café
Stadionbar De Aftrap in Eindhoven komt in zwaar weer als burgemeester Rob van Gijzel het café tijdens risicowedstrijden wil sluiten. Dat plan heeft de burgervader nadat afgelopen zondag ongeregeldheden uitbraken na afloop van PSV-Ajax. Eigenaar Hans de Kruyff weet wat er gebeurt als het besluit definitief wordt. "Dan kan ik wel sluiten. Risicowedstrijden zijn de best bezochte wedstrijden. Die, zeker PSV tegen Ajax, zijn nodig om lucht te krijgen", zegt hij in het Eindhovens Dagblad.