De Tien: duurste spelers in de Eredivisie

De Tien: duurste spelers in de Eredivisie

09-03-2015 10:10
16

Nu het einde van het seizoen nadert, zijn er voldoende spelers die in de belangstelling staan van buitenlandse clubs. Wie zijn de meest waardevolle spelers uit de Eredivisie? Onderstaand de tien duurste namen volgens Transfermarkt. Meerdere spelers hadden een waarde van zes miljoen euro. In dat geval geeft de stijging van deze waarde, ten opzichte van een eerdere marktwaarde, de doorslag.

10. Kenneth Vermeer (6 miljoen euro)
Als een van de beste keepers van Nederland, maakte Kenneth Vermeer begin dit seizoen de gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord, voor slechts één miljoen euro. Vermeer, die zijn waarde heeft bewezen voor de Rotterdammers, is nu goed voor een bedrag van zes miljoen euro.

9. Jetro Willems (6 miljoen euro)
Jetro Willems profileert zich dit seizoen als dé man van de assist. Met elf assists is de linksback van PSV de beste aangever uit de Eredivisie. Die prestatie komt Willems op een marktwaarde te staan van zes miljoen euro. Eerder had Willems een waarde van vier miljoen euro. 

8. Lasse Schöne (7 miljoen euro)
Lasse Schöne zal, na het ondertekenen van een nieuw contract, de komende jaren nog bij Ajax blijven. De Deen werd dit seizoen in verband gebracht met AC Milan, maar die interesse werd nooit concreet. Schöne, die beslissend was in de topper tegen PSV, heeft een waarde van zeven miljoen euro.

7. Adam Maher (7 miljoen euro)
Adam Maher is nog altijd zoekende naar zijn goede vorm bij PSV. Een transfer voor de middenvelder, die zeven miljoen waard is, lijkt dan ook niet aannemelijk.

6. Andrés Guardado (7 miljoen euro)
Als drijvende kracht op het middenveld heeft Andrés Guardado dit seizoen een grote bijdrage in het sterke seizoen van PSV. De titel kan de Eindhovenaren nagenoeg niet meer ontlopen. PSV wil de Mexicaan, die wordt gehuurd van Valencia, graag vastleggen. 

5. Davy Klaassen (7,5 miljoen euro)
Frank de Boer prijst de ontwikkeling van Davy Klaassen en zou het geen verrassing vinden als de middenvelder over anderhalf jaar verkast naar een nieuwe club. De waarde van Klaassen, die goed is voor negen assists, is 7,5 miljoen euro.

4. Jasper Cillessen (8 miljoen euro)
Jasper Cillessen is de beste keeper van Nederland en wordt geschat op een waarde van acht miljoen euro. De Ajax-goalie heeft, na een goed WK in Brazilië, dit seizoen de nodige punten gepakt voor de Amsterdammers.

3. Jordy Clasie (8 miljoen euro)
Feyenoord lijkt rekening te moeten houden met een vertrek van aanvoerder Jordy Clasie. Clasie geniet interesse van AC Milan en het Southampton van Ronald Koeman. De middenvelder is acht miljoen waard, maar misschien kan Feyenoord wel (veel) meer voor hem ontvangen. 

2. Georginio Wijnaldum (12 miljoen euro)
Georginio Wijnaldum lijkt bezig te zijn aan zijn laatste seizoen in Eindhoven. De oud-Feyenoorder is doorgegroeid naar een waarde van twaalf miljoen. Geïnteresseerde clubs lijken echter veel meer te moeten betalen om hem weg te kunnen plukken uit Eindhoven.

1. Memphis Depay (15 miljoen euro)
Als beste speler van de Eredivisie moet Memphis Depay minstens vijftien miljoen euro opbrengen. Depay is de topscorer van dit seizoen en wordt onder andere gelinkt aan het Manchester United van Louis van Gaal.

Bron: Transfermarkt