Van den Brom krijgt gunstige uitslag voor 0-3 verlies: Het vrat aan me
"En zo was het precies"

Van den Brom krijgt gunstige uitslag voor 0-3 verlies: "Het vrat aan me"

05-03-2015 11:21
4

Het zal veel mensen zijn ontgaan, maar John van den Brom beleefde eind vorig jaar een turbulente start als trainer van AZ. Bij zijn vrouw werd borstkanker geconstateerd.

De ziekte viel samen met de start van Van den Brom in Alkmaar. De trainer hield zijn verdriet goed verborgen, want vrijwel niemand wist ervan. "Natuurlijk vrat het aan me, maar ik ben van nature nu eenmaal een positief mens. Het komt allemaal goed, dacht ik de hele tijd. Bovendien: het voetbal was een uitlaatklep", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Zijn vrouw is inmiddels genezen. De spanning die de operatie met zich meebracht was veel groter dan hij in verhitte periodes bij Vitesse of Anderlecht, erkent Van den Brom. "Mensen konden het misschien niet altijd aan me zien bij AZ, maar ik zeg eerlijk: Toen was ik er niet helemaal bij. Het is altijd een risico, blijft de kanker of is het helemaal weg. In de tijd ervoor ben je blij dat je afleiding hebt."

"Ik heb iedereen bij AZ direct ingelicht en ze hebben alle medewerking verleend. Mijn vrouw zei ook: 'Ik voel me niet ziek, ik kan gewoon nog alles doen, ga jij nou maar naar Alkmaar.' Ze was ongelooflijk krachtig", vervolgt de trainer, die vlak voor de laatste wedstrijd in 2014 (0-3 verlies van FC Utrecht) de gunstige uitslag kreeg. "Mijn vrouw stuurde me direct na afloop dat we de belangrijkste wedstrijd de dag ervoor al gewonnen hadden. En zo was het precies."